Finansal Gelişim Nedir?

Finansal Gelişim Nedir?

Finansal Gelişim Nedir? Her insanın hayatındaki en temel meselelerden birisidir para… Parasız ne yapılabilir ki zaten? En ufak bir sorunda dahi paranın gerekliliği gün yüzüne çıkar. Ya da insanlarla bir aktivite yaparken dahi paraya ihtiyaç duyabilirsiniz. Hiçbir şekilde ihtiyaç duymayacağınızı düşünseniz dahi ulaşım konusunda bile her gün para öderiz. Yemek yemek için, huzurlu bir uyku için, güzel kokmak ya da güzel görünmek için… Finansal Gelişim Nedir? Kısacası para olmadan olmaz denmese de para olursa harika olur denebilir. Peki finansal gelişim nedir ve nasıl kazanılır/geliştirilir? Bu soru, kapitalizmle yönetilen sistemlerde yemek yemek gerekli midir? Kadar absürt olacaktır. Zira finansal gelişim olmadan tüm sistemleriniz çökebilir. Buna, yemek bulamadığınız için çökebilecek bağışıklı sistemi bile dahil! Finansal Gelişim Nedir?

Finansal Gelişim Nedir?

Finansal Gelişim Hakkında

Finansal gelişim, bir bireyin maddi kazanım açısından kendi başına yetebiliyor olması durumuna verilen genel bir isimdir. Finansal özgürlük kavramıyla yakından ilintilidir. Zira finansal gelişim olmadan finansal özgürlüğünüzü yakalayamazsınız. Finansal gelişimde temel bazı kavramlar vardır. Bunlardan en temeli, finansal yönetimdir. Hepsine değinmeden önce finansal gelişim konusunda biraz daha bilgi verelim.

Finansal gelişim kavramı, bireyin maddi olarak gelişmişliğini doğrudan belirlemektedir. Eğer finansal gelişim hakkında yeteri kadar çalışma yapıyorsanız, finansal özgürlüğünüze ulaşmanız da bir o kadar yakın olacaktır. Finansal açıdan gelişmiş ve özgürlüğe ulaşmış bir birey, herhangi bir insana ihtiyaç duymadan tüm giderlerini tek başına karşılayabilir. Bu durum ülkemizde genel olarak bir mesleğe başladıktan sonra gerçekleşir. Ancak finansal gelişimini daha okul çağında yükseltebilen birisi, finansal bağımsızlığını da çok daha erken kazanabilir.

Finansal Gelişim Nasıl Sağlanır?

Bu sorunun cevabı, yaş aralıklarına göre değişir. Eğer 18 yaşından küçükseniz, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları’na göre “çocuk” sayılırsınız. Bu nedenle ailenize yasal olarak bağlısınız demektir. Ebeveyn izni olmadan birçok işlemi yerine getiremez ve birçok haktan da mahrum kalırsınız. Ancak bu durum finansal olarak özgür olmanıza ya da finansal gelişiminizi güçlendirmenize engel olamaz. Zira para kazanmanın belirli bir yaşı yoktur ve bir insan bebekken dahi oynadığı bir reklam sayesinde para kazanabilir.

Finansal gelişim konusunda çalışmalara başlamak istiyorsanız ve 18 yaşından gençseniz doğru yerdesiniz ve tam zamanında geldiniz! İlk olarak yapmanız gereken şey, hobilerinizi ve yeteneklerinizi gözden geçirmenizdir. Zira Joker’in de dediği gibi “Bir şeyi iyi yapıyorsan, onu asla bedavaya yapma.” sözü oldukça önemlidir. Bu nedenle finansal gelişim sağlarken ilk olarak hobilerinizden ve yeteneklerinizden faydalanmanız gerekir. Bu yetenekleri, para kazanma konusunda birer araç olarak kullanabilirsiniz.

Finansal Gelişim Elde Etme Yolları

Eğer 18 yaşından küçükseniz, ilk etapta çevrenizdekilerin yapamadığı ancak bildiğiniz işleri ücreti karşılığında yapabilirsiniz. Örnek olarak mail hesapları açabilir ya da basit anket işlerini deneyebilirsiniz. Bu yaş aralığındaki çocuklar olarak en azından deniyor olmanız, ileride hem çevrenizi şekillendirecektir hem de işlerin nasıl çalıştığını göreceksiniz.

18 yaşından büyük olan ancak okuyor olanlar ise freelancer işlere odaklanabilir. Örnek olarak makale yazabilir, bir dil öğrenerek çevirmenlik yapabilir ve hatta yabancı kaynakları Türkçeye çeviri uygulamalarını kullanarak özgün makaleler elde edebilirsiniz. Herhangi bir bilgi gerekmeden bu işleri herkes yapabilir ve iyi bir alıcı ile çalışırsanız en azından harçlığınızı elde edebilir ve ailenize olan finansal bağınızı bir nebze olsa da azaltabilirsiniz.

Başlıca yöntemler arasında; photoshop yapmak, ürün açıklamaları yazmak, WordPress internet sitesi kurmak (ücretsiz ve kodlama bilgisine gerek yok) gibi yöntemler vardır. Bu yöntemlerin sayısını forumlarda ilgili başlıkları araştırarak çoğaltabilir ve uygun olanından başlayabilirsiniz.

“Finansal Gelişim Nedir?” üzerine 2 yorum

Yorum yapın